Nieuws

14-10-20 -Verhuizing laboratorium


Laboratorium verhuist van locatie Sportlaan naar Maanweg
In oktober verhuist LabWest haar activiteiten van de Sportlaan 600 naar de Maanweg 174. De verhuizing is noodzakelijk omdat de locatie Sportlaan eind 2020 sluit. Op de 2de etage wordt het niet spoedeisende laboratorium, de trombosedienst en de ondersteunende diensten (supportoffice) gehuisvest. Het gebouw langs de snelweg is bekend van onder andere de KPN en het Internationaal Strafhof.

Omdat de diagnostiek door moet gaan verhuist LabWest in meerdere fases. Eerst gaat de helft van de routine apparatuur naar de nieuwe locatie. De bepalingen worden dan nog op de Sportlaan gedaan. Als de apparatuur op de Maanweg is geïnstalleerd en gevalideerd, verhuist de rest van de apparatuur van de Sportlaan.

Uiteindelijk verhuist de trombosedienst en de ondersteunende diensten in de laatste fase.

In het gebouw aan de Maanweg gaan ongeveer 40 medewerkers werken. In het gebouw zijn diverse (niet medische) bedrijven gehuisvest en is qua inrichting multifunctioneel van opzet. Zo is er onder meer een restaurant, een koffiebar en een sportschool.
Het laboratorium is helemaal volgens de ‘lean-gedachte’ ingericht waardoor onnodige, inefficiënte bewegingen die op de Sportlaan aanwezig waren (LabWest was gevestigd op de 3de 4de én 5de etage van de Sportlaan), uit het proces gehaald zijn. Nu we op één etage zitten, hebben we hierdoor ook veel minder vierkante meters nodig Het laboratorium heeft haar eigen voorzieningen, zoals een eigen klimaatbeheersinstallatie en demi-watervoorziening. Net als op de locatie Sportlaan heeft LabWest op de locatie Maanweg haar eigen ICT-netwerk waarmee uitslagen in het EPD van de patiënt gerapporteerd worden. Hiermee staat er een volledig self-supporting laboratorium.

In het nieuwe laboratorium gaat LabWest/KCHL, net als op de Sportlaan, de routinediagnostiek uitvoeren van poliklinische aanvragen, van huisartsen, VVT-instellingen (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg) en verloskundigen etc..

Behalve routineonderzoek doet LabWest ook specialistisch onderzoek aan de Maanweg. Dat gebeurt in het ‘specialtylab’, voor de laagvolumetesten die meer speciale kennis en apparatuur vereisen. Tevens zal er het Nederlands Referentielaboratorium voor Enzymen gehuisvest worden. Het Referentielaboratorium target (inter)nationale externe kwaliteitsmonsters voor enzymen middels de gouden standaard zodat de uitslagen van deze enzymen landelijk geharmoniseerd zijn en dat dus een uitslag van een collega laboratorium uit de regio vergelijkbaar is met de uitslag gerapporteerd in het HagaZiekenhuis.


Projectteam Verhuizing Sportlaan en LabWest

Bestand Gebouw aan de Maanweg.png niet gevonden

« al het nieuws

Verkoudheidsklachten?

Heeft u verkoudheidsklachten zoals hoesten, kortademigheid en/of koorts?

Ja

Het is niet mogelijk om online een afspraak te maken. Neem eerst contact op met uw behandelend arts.

terug naar homepage

Nee

U kunt online een afspraak maken via de digitale agenda.

naar digitale agenda