Nieuws

22-11-21 -COVID19 boostervaccinatie en trombosedienst


U krijgt de komende weken of maanden een uitnodiging voor de corona-boostervaccinatie. Deze uitnodiging komt van de GGD of uw werkgever. Deze organisaties voeren de vaccinatie uit, de trombosedienst vaccineert niet.
De injectie gaat in de spier. Dit kan ook veilig bij het gebruik van bloedverdunners als op het moment van de injectie de INR lager dan 3.5 is. Op de prikplek in de arm kan eventueel na de injectie een blauwe plek optreden. Na de vaccinatie wordt de INR na 1-2 weken gecontroleerd, dit om na te gaan of er invloed op de INR is na de injectie.

Heeft u de griepprik eerst gekregen? Dan moet u minimaal 1 week wachten voordat u de coronavaccinatie kunt krijgen. Als u de coronavaccinatie het eerste heeft gekregen moet u minimaal 2 weken wachten voordat u de griepprik kunt krijgen. Deze wachttijd is voor het geval u last heeft van bijwerkingen.

Mocht u zich laten vaccineren graag uw aandacht voor het volgende:

 • Krijgt u een uitnodiging voor de corona-boostervaccinatie? Geef dan in alle gevallen zo snel mogelijk de datum en het type vaccin door aan de trombosedienst via:
  • Tropaz onder ingreep wanneer u zelfmeter / zelfdoseerder bent;

  • covid@labwest.nl

  • Telefoonnummer 06 - 3943 0647 op werkdagen tussen 14.00 - 16.00 uur;

  • bij de volgende INR-controle aan de bloedafnamemedewerker;

 • Na de vaccinatie de prikplek twee minuten stevig af (te laten) drukken ( niet wrijven) om zo veel mogelijk het optreden van een blauwe plek te voorkomen.

 • Neem bij de eerste INR-controle na de vaccinatie uw vaccinatiebewijs mee om aan de medewerker te tonen.

De bovenstaande maatregelen zijn in overeenstemming met de adviezen van het RIVM en de Federatie Nederlandse Trombosediensten (FNT) www.rivm.nl

Wij hopen u middels deze brief voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Voor vragen belt u met: 06 - 3943 0647 op werkdagen tussen 14.00 uur-16.00 uur of mailt u naar covid@labwest.nl

« al het nieuws

Verkoudheidsklachten?

Heeft u verkoudheidsklachten zoals hoesten, kortademigheid en/of koorts?

Ja

Het is niet mogelijk om online een afspraak te maken. Neem eerst contact op met uw behandelend arts.

terug naar homepage

Nee

U kunt online een afspraak maken via de digitale agenda.

naar digitale agenda

Wij maken alleen gebruik van analytische cookies. Hiermee bekijken wij het verkeer op de website. Geeft hieronder aan of dit akkoord is.