Nieuws

15-02-18 -De afdeling Bloedafname van LabWest gaat over op ander oproepsysteem


In de week van 19 februari gaan de afdelingen bloedafname van LabWest op de locaties Leyweg en Sportlaan over op een ander patiënten oproepsysteem. Alleen de procedure bij de bloedafname zelf verandert. Patiënten moeten zich ook bij de nieuwe werkwijze nog steeds aanmelden bij de centrale aanmeldzuilen in de centrale hal.

Wat verandert er?
Net als nu al het geval is, meldt de patiënt zich ook straks aan bij de centrale aanmeldzuil. Daar krijgt de patiënt een ticket en wordt door de zuil verwezen naar de bloedafname. Bij de bloedafname verdwijnt de decentrale aanmeldzuil. In plaats daarvan meldt de patiënt zich bij de balie. Hier bepaalt een baliemedewerker van LabWest waar de patiënt voor komt. Op basis daarvan krijgt de patiënt een apart ticket en neemt plaats in de wachtruimte.

Wanneer gaat deze nieuwe werkwijze in?

  • maandag 19 februari: bloedafname volwassenen op locatie Leyweg

  • woensdag 21 februari: bloedafname locatie Sportlaan

  • vrijdag 23 februari: bloedafname Juliana Kinderziekenhuis

Waarom wordt deze verandering doorgevoerd?
Met name de bloedafname op locatie Leyweg wordt dagelijks door veel patiënten bezocht. Een deel van deze patiënten ervaarde problemen met het aanmelden bij de decentrale aanmeldzuil. De medewerker achter de balie zal deze taak overnemen. Hierdoor wordt de procedure bij de balie een stuk patiëntvriendelijker.

Daarnaast biedt het nieuwe systeem meer flexibiliteit waardoor sneller aanpassingen kunnen worden gedaan aan veranderende omstandigheden.

« al het nieuws