Vacatures

» Medewerker bloedafname (parttime en fulltime)

Medewerkers bloedafname LabWest (parttime en fulltime)

Ben jij die klantvriendelijke medewerker bloedafname? Ben je iemand met pit, die de uitdaging aanneemt om op een dynamische werkplek goede zorg en service te verlenen aan patiënten?
Dan is dit jouw ideale baan!

Wie zijn wij
LabWest verzorgt de bloedafname en -analyse van poliklinische en klinische patiënten van de verschillende ziekenhuizen en huisartsen in de regio. De bijna 300 medewerkers van LabWest verrichten jaarlijks meer dan 1 miljoen bloedafnames. In de afgenomen materialen worden door hen meer dan 8 miljoen tests uitgevoerd. De uitslagen van deze analyses helpen verschillende soorten zorgprofessionals bij het stellen van een juiste diagnose of bij het vervolgen van een ziekteproces.

De afdeling: een dynamische werkplek
Het kan regelmatig druk zijn op de afdeling. Volgens Jacqui, sinds een half jaar werkzaam voor LabWest, maakt dit echter niet uit: “Ondanks de drukte is de sfeer altijd erg goed, daardoor voer ik mijn werk met heel veel plezier uit.”
Een flexibele instelling richting je collega’s erg belangrijk. Het hechte team rekent op elkaar in drukke situaties. Het werken op verschillende locaties zorgt ervoor dat je kennis maakt met diverse patiëntenpopulaties en samenwerkt met veel verschillende collega’s.

Werkzaamheden
Als medewerker bloedafname ben je het visitekaartje van de afdelingen bloedafname en van het ziekenhuis. Jij bent degene die de patiënten het eerst te woord staat: bij patiënten thuis, op prikposten of achter de balie binnen één van de ziekenhuislocaties.
Sanjai, al 18 jaar werkzaam bij LabWest, waardeert het contact met de patiënten enorm:” Soms merk je dat een patiënt ergens mee zit en dat kwijt wil, ik bied dan graag een luisterend oor.”

Als je ervaring hebt met het prikken van bloed of met venapuncties dan heb je een streepje voor. Op een dag prik je soms wel 50 keer! In het begin zal er veel begeleiding zijn en wordt je goed ingewerkt. Er zullen patiënten zijn die moeilijk te prikken zijn. Dounia ziet dit als een uitdaging: “Sommige patiënten zijn moeilijker te prikken dan anderen, ik zie dit niet als een probleem, maar als een uitdaging.”

De werktijden zijn flexibel, je zult ook worden gevraagd avond- en weekenddiensten te doen.

Functie-eisen

 • een afgeronde opleiding tot verpleegkundige of doktersassistente

 • Ervaring met bloedprikken (venapunctie) is een pré

 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

 • flexibele en patiëntvriendelijke houding gecombineerd met een dosis enthousiasme

 • ervaring met diverse computerprogramma’s, zoals Microsoft Office

 • in het bezit van een rijbewijs. Een eigen auto heeft de voorkeur i.v.m. het reizen tussen diverse locaties

 • bereid om ingezet te worden op feestdagen en voor avond- en weekenddiensten

Wat bieden wij?

 • Een jaarcontract op basis van minimaal 24 tot maximaal 36 uur per week, met de intentie deze om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd

 • Je gaat een salaris verdien van maximaal € 2.567 (o.b.v. 36 uur per week). Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring (FWG 35)

 • Interessante extra’s in de vorm van een eindejaarsuitkering en een MKSA regeling (uitruil arbeidsvoorwaarden), waaronder een fietsenplan

 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen

Enthousiast?
Wil je net als Jacqui, Sanjai en Dounia deel uitmaken van dit top team? We zien graag je CV met motivatie tegemoet via onderstaande sollicitatiebutton.

Vragen
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Carin Ladan, Manager peri-analyse, via 088-979 2299 of via Carin Ladan. Ze staat je graag te woord.

Haaglanden Medisch Centrum verzorgt de administratieve afhandeling van de sollicitatieprocedure. Daarom ontvang je bij sollicitatie bericht uit naam van Haaglanden Medisch Centrum (HMC).

Acquisitie naar aanleiding van de vacature stellen we niet op prijs.

» Coördinator transfusie en stolling locatie Leyweg

Over LabWest
LabWest verzorgt de bloedafname en -analyse van poliklinische en klinische patiënten van de verschillende ziekenhuizen en huisartsen in de regio. Binnen Lab West werken ongeveer 300 medewerkers op vier locaties. Er worden jaarlijks ongeveer 1 miljoen patiëntenorders en ongeveer 8 miljoen analyses uitgevoerd. De uitslagen van deze analyses helpen de zorgprofessionals bij het stellen van diagnoses en/ of bij het vervolgen van een ziekteproces. LabWest beschikt over ‘state of the art’ laboratoriumapparatuur.

Vacature: Coördinator met aandachtsgebied transfusie en stolling.
Inleiding
Binnen het locatie laboratorium aan de Leyweg is een vacature voor een coördinator met als aandachtsgebied transfusie en stolling. We bieden een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. Waarbij bij geschiktheid dit omgezet wordt voor een contract voor onbepaalde tijd.

Je bent verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke supervisie van de werkplek, implementeert nieuwe methoden en/of apparatuur, voert 2e lijns uitslag autorisatie uit, analyseert trends in interne en externe QC, brengt risico's van de werkprocessen op de werkplek in kaart.

Ben je vakinhoudelijk goed in de speciale transfusie en de speciale stolling, kwaliteitsbewust, heb je organisatorische en leidinggevende kwaliteiten en zie je de verandering van de processen als een uitdaging, reageer dan.
De voorkeur gaat uit naar iemand die minimaal 32 uur werkt.

Wij vragen

 • HLO vooropleiding / denkniveau

 • Pro actieve houding en beschikking over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

 • Stressbestendig

 • Enthousiasme en betrokkenheid

 • Nauwkeurig, oog voor afwijkingen en hierop kunnen anticiperen

 • Sterke vakinhoudelijke kennis op het aandachtsgebied

 • Sparring partner voor de KC

 • Organisatorische en leidinggevende kwaliteiten

Voor deze functie geldt schaal 55; conform CAO ziekenhuizen.

Solliciteren en meer informatie
Ben je enthousiast geworden? We zien graag vóór 15 augustus2018 je CV met motivatiebrief tegemoet, gericht aan Els van der Velden, manager laboratorium.

Ook voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u contact opnemen met Els van der Velden; manager laboratorium.

E: e.vandervelden@labwest.nl of
T: 06 - 5756 0599

» Fulltime Analist B locatie Leyweg

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die ons team wil versterken.
Ben je op zoek naar een afwisselende baan, werk je graag in teamverband, en heb je ervaring of net klaar met je opleiding en wil je graag je carrière starten bij een moderne gezondheidszorgorganisatie? Dan zijn we op zoek naar jou!

De functie
Als analist B ben je verantwoordelijk voor het verzamelen, voorbereiden en analyseren van patiëntmateriaal. Je houdt je bezig met alle facetten van het onderzoek: van beoordelen op onderzoekbaarheid tot valideren van de uitslag. De onderzoeken zijn divers en daardoor afwisselend.

LabWest heeft een variatie van routine chemie-apparatuur tot moleculaire diagnostiek. Niet alleen je werk moet op orde zijn, ook je bejegening. Je bent gesprekspartner voor patiënten, verpleegkundigen en artsen. Zowel telefonisch als in levende lijve ben je correct, benaderbaar en klantgericht.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel van LabWest. Ook daarin lever je een bijdrage. Je houdt zowel procedures op orde als apparatuur. Je zorgt voor werkbegeleiding van stagiaires en nieuwe collega’s. Je bent continue kritisch op nieuwe ontwikkelingen en waar nodig werk je deze uit tot nieuwe procedures. Tot slot ben je flexibel en collegiaal.

Je verricht avond- en weekend en nachtdiensten volgens rooster en als het nodig is om op een andere LabWest-locatie te werken, sta je klaar voor je collega’s.

De laboratoria zijn gevestigd op de locaties Leyweg, Sportlaan, Westeinde en Antoniushove. Momenteel zoeken wij een nieuwe collega voor het klinisch chemisch laboratorium op de locatie Leyweg.

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding tot analist klinische chemie, minimaal MLO-niveau

 • Je kunt op prettige wijze feedback geven en ontvangen

 • Je hebt een collegiale en klantgerichte werkhouding

 • Je werkt graag zelfstandig, gestructureerd en accuraat

 • Je bent bereid om alle diensten volgens rooster te werken en bent flexibel in werklocatie

Arbeidsvoorwaarden

 • Een fulltime dienstverband van 36 uur per week op basis van een 9 maanden contract

 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen

 • Een zelfstandige baan binnen een moderne en gecertificeerde gezondheidszorg organisatie

 • Een energieke en afwisselende werkomgeving met een breed scala aan testen

 • Deelname aan klinische lessen en trainingen om de vakkennis op peil te houden

 • Extra’s in de vorm van een MKSA regeling

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Els van der Velden, manager laboratorium locatie Leyweg, tel. 06 - 5756 0599.

Solliciteren
Heb je interesse? Stuur je CV en motivatiebrief naar: Els van der Velden. Op basis hiervan wordt besloten of je wordt uitgenodigd voor een 1e gesprek.