Huisartsen

Praktijkondersteuning

LabWest slaat op het gebied van laboratoriumdiagnostiek een brug tussen de 1e en 2e lijns patiëntenzorg, dit is iets waar andere aanbieders in deze markt niet of onvoldoende in slagen.

Recent hebben wij de kwaliteit van onze Point of Care bij huisartsen verhoogt.
Huisartsen doen steeds vaker een Point of Care-bepaling (POCT). Fijn voor de patiënt die direct de diagnose en een adequate therapie krijgt. Maar de huisarts krijgt er wel een beheervraagstuk bij. Om dat te voorkomen, heeft LabWest een ICT-oplossing: de uitslag van een POCT-test komt direct in het dossier van de patiënt.

Lees het hele bericht op de nieuwspagina

Graag ondersteunen wij u met een stuk praktijkondersteuning bijvoorbeeld op het gebied van de diabeteszorg, daarnaast zijn de laboratoriumspecialisten van LabWest altijd bereikbaar voor het beantwoorden van al uw vragen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek.

Om het u gemakkelijk te maken kunt u de dienstdoende specialisten 24/7 bereiken op de volgende telefoonnummers: 070 - 210 4953 (locatie HagaZiekenhuis)

Voor overige informatie, waaronder het opvragen van uitslagen kunt u telefonisch contact opnemen met:
070 - 210 2326 (locatie HagaZiekenhuis)

Mocht u een bloedafnamepost willen openen in uw praktijk of in de nabijheid daarvan, zijn wij graag bereid om de mogelijkheden hiervan met u te onderzoeken. Mail uw wensen naar E: secretariaat@labwest.nl. Eén van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Voor de meest actuele locaties en openingstijden van onze bloedafnameposten zie onze locaties.

Aanvragen via Zorgdomein

Om u beter en sneller van dienst te kunnen zijn hebben wij onze service uitgebreid. Vanaf heden kunt u uw aanvraag indienen via Zorgdomein.

Aanvragen via ZorgDomein wordt sterk aanbevolen. Via ZorgDomein is altijd de meest recente versie van het aanvraagformulier beschikbaar, gebaseerd op de figerende LESA-standaard. Het huidige huisartsenformulier 2019 versie 2 wordt niet meer geupdate en is niet meer volledig compatibel met de laatste richtlijnen (LESA/NHG).
Indien u vragen heeft en/of instructie wenst over het gebruik van ZorgDomein dan kunt u contact opnemen via:
E: Relatiebeheer of huisartsenondersteuning
T: 06 - 2028 0292 of 06 - 5336 9803

Met de invoering van ZorgDomein is per 15 oktober 2019 het online bestellen van het papieren huisartsenformulier vervallen. U kunt nog een beperkte oplage van de labformulierenformulieren bestellen via ons secretariaat.

Mocht u nog geen gebruik maken van Zorgdomein en indien u incidenteel patiënten doorstuurt naar één van onze locaties dan kunt u hieronder het aanvraagformulier downloaden.

download Huisartsenformulier 2019 versie 2.pdf

Bloedafname aan huis

Voor een bloedafname aan huis verzoeken wij u eveneens de aanvraag via Zorgdomein in te dienen. In uitzonderlijke gevallen kunt u gebruik maken van het specifieke aanvraagformulier voor thuisafnames. De procedure en het specifieke aanvraagformulier voor een bloedafname aan huis kunt u hier terugvinden.

Voor vragen over bloedafname belt u met:
070 - 372 0380 of 070 - 372 0383
Voor algemene vragen over de dienstverlening kunt u contact opnemen met het secretariaat van LabWest
070 - 777 0058 of 06 - 28 24 80 49 of E: secretariaat@labwest.nl

Bestellen materialen

Voor het bestellen van urinepotjes mailt u naar relatiebeheer@labwest.nl

Voor het bestellen van kweekmateriaal voor MMB:

  • Kunt u contact opnemen met de Medische Microbiologie:
    T: 070 - 210 2271


Doorbelgrenzen voor huisartsen

In onderstaand document kunt u de doorbelgrenzen die voor huisartsen gelden nazien. Uitslagen die binnen deze doorbelgrenzen vallen worden, zo spoedig mogelijk nadat ze bekend zijn, aan u doorgebeld.

Download doorbelgrenzen voor huisartsen.

Verkoudheidsklachten?

Heeft u verkoudheidsklachten zoals hoesten, kortademigheid en/of koorts?

Ja

Het is niet mogelijk om online een afspraak te maken. Neem eerst contact op met uw behandelend arts.

terug naar homepage

Nee

U kunt online een afspraak maken via de digitale agenda.

naar digitale agenda

Wij maken alleen gebruik van analytische cookies. Hiermee bekijken wij het verkeer op de website. Geeft hieronder aan of dit akkoord is.